• Om kenneln

Kenneln

Of Course It's Azalea, Henrik, Alexander, Of Course It's Best in show Bim-Bim, jag och KORAD Allimacstopets Froja. Sommaren 2012 Of Course It's Azalea, Henrik, Alexander, Of Course It's Best in show Bim-Bim, jag och KORAD Allimacstopets Froja. Sommaren 2012

Therese heter jag och bor med min sambo Henrik, våra söner Alexander född 2008 och Oscar född 2015, mina tre generationer rottweiler tikar; Froja född 2007, hennes dotter Chezz född 2014 och hennes dotter Dolly född 2017, samt Dollys kullbror Dice. Jag är uppfödare av rottweiler några mil utanför Vänersborg på landet.

Jag är utbildad och auktoriserad ringsekreterare. Utställningar är något som ligger mig varmt om hjärtat då man inte bara visar upp sin hund utan även träffar på en hel del snygga och trevliga rottisar och även trevliga ägare. Dessutom krävs det att hundar har en bra mentalitet för att de ens ska kunna vistas på utställningar.
Jag är även utbildad MH figurant och har planer på att utbilda mig vidare ända upp till toppen, alltså till beskrivare. Mentalitet är något som ligger mig varmt om hjärtat!
Sen har jag även gått en del andra hundkurser som intresserar mig, bla SKKs uppfödarutbildning och olika genetik kurser.

De grenar som intresserar mig och som jag tränar och tävlar är lydnad och IPO.

 

Målsättning

Of Course It's Best in show Bim-Bim, jag och mamma KORAD Allimacstorpets Froja. Bild tagen 2013-04-04 Of Course It's Best in show Bim-Bim, jag och mamma KORAD Allimacstorpets Froja. Bild tagen 2013-04-04

Min målsättning är att hundarna ska fungera arbetsmässigt. Några viktiga egenskaper för att en rottweiler ska kunna göra det är kamplust, leklust och jaktintresse. Därav avlar jag på höga sådanna för att ge Er egenskaperna till en arbetshund. Jag vill därmed ge Er grunden, ni bygger huset!

 

De ska även vara korrekt exteriörmässigt. Det skulle vara riktigt roligt om köparen är intresserad av utställningar. Jag hjälper gärna till med utställnings frågor och jag medverkar själv på de flesta utställningar runt om och finns där för att hjälpa Er. Men det är inget krav utan det viktigaste är att hunden får ett livslångt hem med den kärlek, aktivitet och uppfostran som den behöver.

 

Mentaliteten är inget jag tummar på. Jag avlar INTE på extremt rädda eller aggressiva hundar. Inte heller på hundar som ej går att hantera eller har diskvalificerade fel på MH (så länge det är befogat). Jag strävar också efter att bägge föräldrarna ska vara skottfasta och testade med både MH och MT (Korning).

 

Kort och gott så avlar jag på mentalt stabila hundar med arbetsegenskaper och som även fungerar i utställningsringen. Och självklart endast på sunda och friska hundar!

Valparna föds upp här i hemmet med stor omsorg. Att vänja dem vid allt som tillhör en normal hemmiljö, dammsugaren, åka bil, vara ute mm är en självklarhet. De kommer även att vara vana vid barn redan från början.

 

Såsom uppfödare och hundälskare är jag mycket mån om mina hundar, valpar och valpköpare.

 

Of Course It's Best in show Bim-Bim, jag och mamma KORAD Allimacstorpets Froja. Bild tagen 2013-04-04 Of Course It's Best in show Bim-Bim, jag och mamma KORAD Allimacstorpets Froja. Bild tagen 2013-04-04

När valparna levereras är dom:

- Registrerade i Svenska kennelklubben
- Veterinärbesiktigade
- Vaccinerade, ID-märkta, avmaskade
- Dolda fel försäkrade i 3 år

Jag vill att du som valpköpare SKA:
- Röntga höfter och armbågar vid 12-18 mån
- Göra MH vid 12-20 månader (Jag anordnar MH kullvis!)
- Ögonlysa hunden vid 1-2 års ålder

- Göra MT och exteriörbeskrivning mellan 24-48 månader
- Helst även ställa ut på officiell utställning minst 1 gång

Jag vill att du som valpköpare ska göra detta så att jag kan utvärdera hur just denna kombination blev. Det är annars svårt för mig att se resultatet av avelsarbetet. Mitt arbete med kullen slutar inte efter ni köpt hem eran valp utan kullen måste även utvärderas och följas.

Jag vill hålla kontakten med samtliga av mina valpköpare för att höra hur det går med familjemedlemen. Och jag vill gärna ha bilder och resultat på hunden ni köpt! Det kommer även att läggas ut här på hemsidan dels för att jag gärna visar upp avkommorna och dels för att de som har ett syskon kan tycka det är kul att se hur de andra syskonen ser ut.

Har ni frågor så finns jag här 24/7. Jag ställer ALLTID upp för mina valpköpare.

Att tänka på vid köp av Rottweiler och valpar i allmänhet

Som eventuell valpköpare önskar jag att du tänker igenom innebörden av att vara hundägare. Du som hundägare har ansvar över din hund från valp till gammal hund. En tid på kanske 8-12 år. Hunden ska vara älskad och växa upp med goda flockledare som kan uppfostra hunden rätt.

Innan du köper en hund bör du ha försäkrat dig om att du har tid och möjlighet att ta hand om en valp. En valp kräver mycket tid och uppmärksamhet den första tiden och kan inte lämnas ensam hemma förrän den är trygg och säker i sin nya hemmamiljö. All ensamhetsträning måste ske successivt och en god start är viktig. Hundar är flockdjur och bör inte lämnas ensamma mer än 5 timmar per dag. Så planera i förväg för hur hundens dagar kommer att se ut från valp till vuxen hund.

Rottweilern är en brukshund som dagligen kräver timmar av fysisk och mental stimulans. Många fascineras av Rottweilerns skönhet, styrka och stora värdighet, men man får inte glömma att rasen har ett utpräglat aktivitetsbehov och behöver både fysisk och psykisk stimulans, därav lämpar den sig inte som ren sällskapshund. Får hunden inte sitt aktivitetsbehov tillfredsställt så kommer den att aktivera sig själv tex genom att "montera ner" soffan, smula sönder skor etc.